Op 1 juli 1967 werd het Poppentheater onder leiding van Damiet van Dalsum opgericht.

Dit theater was gevestigd aan de Blindenliedengasthuissteeg te Dordrecht. Vervolgens verhuisde het naar het Buddinghplein om via een tijdelijk tussenstation Voorstraat 125 tenslotte te belanden aan de Aardappelmarkt 9. Het theatertje heeft 40 zitplaatsen en is tegelijkertijd studio om nieuwe voorstellingen uit te proberen.

Naast het vaste theater speelt Damiet overal, zowel in binnen-als-buitenland. Van Schagen tot New York. Van Winschoten tot Taipei. Van Middelburg tot Mexico-City.

Aanvankelijk werd met handpoppen gespeeld, tot in 1980 de marionetten hun intrede deden. Tot die tijd speelde Damiet alleen voor kinderen. Haar eerste voorstelling voor volwassenen was:  "Op het Oog". Deze voorstelling is veel in het buitenland op festivals gespeeld. Dan volgen er veel experimenten met schimmen en andere materialen. Beweging, emoties en gevoel via materialen over brengen op het publiek is voor Damiet de essentie van het poppenspel. Naast het zelf spelen heeft ze regies gedaan bv in Duitsland en Taiwan. Ook leesprojecten met artiesten en leerkrachten zoals in Nederland, België, Wit-Rusland en Taiwan. In de periode van 1997 tot 2001 was ze artistiek directeur van het Stadspoppentheater van de stad Magdeburg.

Ze heeft 25 jaar lang het grote Internationaal Poppentheater Festival te Dordrecht georganiseerd en geprogrammeerd.

Momenteel speelt ze in haar huis-theater poppentheater voorstellingen voor groot en klein.

Het Internationaal Micro Festival, een kleinschalig festival, wordt sinds 2015 georganiseerd en vindt steeds in september plaats. Voor meer info ga naar Micro

Top