Datum: 1, 2 & 3 september 2017

Tijdens het internationale Micro Festival ziet het publiek allerlei kleine pareltjes van voorstellingen. Sommige zijn traditioneel andere experimenteel.

Premiere 1 september van Julia en Romeo. Samewerkingsproject van muziektheater Hollands Diep en Poppentheater Damiet van Dalsum

Extra:  Op 2 september wordt om 19.00 uur de Wim Meilinkprijs uitgereikt aan Rieks Swarte. 
De Ruth van der Steenhovenprijs wordt uitgereikt aan de group BetweenTwoHands
Beiden zijn landelijke prijzen in het leven geroepen door de Nederlandse verenging voor het poppenspel tevens Unima Centrum (NVP/UNIMA)

Victor Antonov-Klein Russisch Circus Rusland

In deze voorstelling worden in het klein circusacts uitgevoerd.
Viktor Antonov woont in Sint Petersburg en trekt met zijn minicircus de wijde wereld door. Laat je betoveren op de tonen van de muziek als Viktor zijn kunsten laat zien.

Victor bellydancer Victor on bike

Eric Steegstra - Animatiefilms Nederland      Route 1  
Poppenanimatiefilms van Eric Steegstra, filmmaker/ marionettenspeler 

  • Usiku, In een Afrikaans vissersdorp wordt feest gevierd ter ere van de voorouders.
  • Metro, Met engelengeduld gemaakte animatie, bekroond met Gouden Kalf. In een grote grauwe stad wordt een voetbalwedstrijd gespeeld. Horden vandalen trekken na afloop de straten in.
  • Rif, Twee duikers wagen zich in de magische wereld van een rif. Deze marionettenfilm won zijn tweede Gouden Kalf voor Beste Kortfilm tijdens het Nederlands Film Festival

Eric Steegstra animatiefilm metro


Theatre D'Illusia  Frankrijk Storm op de fiets Route 1

Theatre D'Illusia speelt "de storm". Een vrije interpretaite van Shakespears stuk. Water, plastic en wegwerpmaterialen zijn de elementen waarmee gespeeld gaat worden.


Poppentheater Puk Japan                                  Route 1

Drie scenes waarin de dans en de pop centraal staan. Deze traditionele manier van spelen heet Kuramu-ningyo ( poppen op wieltjes) Het spel komt uit de Bunraku traditie waar drie spelers een pop bewogen. Om economische redenen wordt de pop nu bespeeld door een speler.


Between two hands - The Journal Nederland Route 2

The Journal is een beeldend kunstwerk met theatrale elementen. Op een speelvlak van 30 x 40cm zien we een soort kijkdoos waarin herinneringen vervliegen en het afscheid naderbij komt. De beide speelsters hebben hun opleiding gevolgd bij de Gerrit Rietveld Academie. Vormgeving en spel: Erin Tjin A Ton en Gosia Kaczmarek.

the journal


Retrete de Dorian Grey-Im Memoriam Spanje Route 2

Met vingervlugge bewegingen zien we een visueel gedicht over het verlies van het individuele geheugen. Een macabere dans om de fotografische vergetelheid te vieren. Een fantastische parodie van geanimeerde portretten op zoek naar zichzelf.  Spel: Ezra Moreno / Marcos Ptt Carballido

 Im memorium 2


 Shan Puppet theatre Taiwan korte scenes    Route 2

Traditioneel handpoppenspel gespeeld door Whu Shan leerling van meester Tien-lu Lee ,  begeleid door zangeres Pei Shu en muzikant  Chu, Chien-Chih. Alee drie hebben een Hakka achtergrond.  De chinese opera heeft een grote invloed op het gepresenteerde.Top